2013. szeptember 22., vasárnap

8. fejezet - A tisztás

Beszálltam az öreg furgonjába és csendben vártam, amíg elindulunk. Behajtottunk az egyik gyorsétterem autós kiszolgálójába, ahol kérdés nélkül rendelte nekem a kedvencemet és már hajtottunk is tovább.
Nem kérdezősködtem egészen addig, amíg ki nem értünk a városból.
- Hova is megyünk egészen pontosan?- kérdeztem tele szájjal, miközben áthajtottunk a városközponton.
- Megtennéd, hogy nem úgy eszel, mint egy állat?- kérdezte vigyorogva, de a gondterhesen összevont szemöldökei mást árultak el.
- Nem értelek- mondtam, miután lenyeltem a falatot. – Mi van veled? Beszólsz a ruhámra, aztán a kajálásomra. A fejedre ejtettek?- Azért nem érettem, mert ő volt talán az egyetlen ember, aki ezeket sosem emlegette fel nekem és egy kissé szíven ütött, hogy már tőle is ezt kellett hallgatnom.
Rám nézett, valamit mondani akart, de valamit meglátott az arcomon.
- Basszus Liz, tiszta maszat vagy!- Bosszankodott.
- Oké, finnyás uraság- kiáltottam fel és a visszapillantó tükörben rendbe szedtem magam. – Így már jobb?
- Mondjuk- fintorgott, de aztán elnevette magát.
- Szóval, merre is tartunk egészen pontosan?- kérdeztem ismét. Kezdtem kicsit pánikba esni, mert már a köves útról is letértünk és az erdőben hajtottunk.
- Mielőtt odaérünk, mondanom kell pár dolgot- mondta és leállította a motort. Szembe fordult velem és mélyen a szemeimbe nézett.
- Oké, akkor most következik valami kínos vallomás a szexualításodról? - kérdeztem félig nevetve. Ez voltam én, ha lehetett, megpróbáltam elviccelni a dolgokat. Még mindig jobb volt, mint amikor egy másodperc töredéke alatt kaptam fel a vizet.
- Megpróbálnád komolyan venni?- Kérdezte szemrehányóan.
- Igen, bocs- feleltem és ránéztem.
- Én, ahogy te, szóval mi nem ebben a világban születtünk. Egy másik világ az otthonunk, ahonnan el kellett, hogy menekítsenek a szüleid, amikor még csecsemő voltál. Azért voltam mindig melletted, mert én vagyok az Őrződ. Az a feladatom, hogy minden bajtól és rossztól megóvjalak, fizikailag és szellemileg is. Most vissza kell, hogy térj a szülőföldedre, mert itt már túl veszélyes számodra. – Elég sok infó volt egyszerre, pár percig nem is tudtam megszólalni. Oliver lehet azt gondolta sokkot kaptam. Én viszont azon gondolkodtam, hogy nevetésben törjek ki vagy sírni kezdjek. Először el sem akartam hinni, hiszen abszurd volt az egész, olyan hihetetlenül hangzott. 
De ha belegondoltam mindabba, ami az elmúlt pár hónapban történt, ha átgondoltam, hogy Oliver tényleg mindig ott volt mellettem, hogy mindig ő keresett és hiába voltam vele undok vagy küldtem el a francba, mindig ő keresett és bocsánatot kért, mintha az ő hibája lett volna minden, hogy soha sem hagyott el.
- Csak egy perc és lesznek szavaim- nyögtem és visszamerültem az emlékek közé. Amikor Oliver ott termett, ha szükségem volt rá, pedig elvileg a közelben sem volt. Amikor ketten együtt töltöttük el a hétvégéket, ha a szüleim távol voltak. Hogy akárhányszor bántottak a suliban, ő megvédett. Hogy már egész kicsi korunkban tudta, hogyan kell ellátni egy sebet. Vagy amikor a születésnapomon olyan hirtelen kapott el, mielőtt elestem volna.
- Nem várom, hogy rögtön elhidd- kezdett bele, de nem hagytam, hogy befejezze.
- Tegyük fel, hogy elhiszem. Akkor is, mit keresünk mi itt a semmi közepén? – Úgy gondoltam lesz, ami lesz, belemegyek ebbe az egészbe, maximum a végén jót dühöngök Oliver hülyeségén.
- Hazaviszlek, de egyedül nem megy. Kérlek, maradj csendben, tudom, hogy nehéz lesz, de csak akkor szólalj meg, ha kérdeznek. Megértetted?- Ő is nagyon jól tudta, hogy ha fenyegetve éreztem magam, akkor hajlamos voltam bunkó beszólásokkal hárítani a feszültséget. Nem jó tulajdonság, de meg volt és meg is van a mai napig.
- Most miért? Olyan beszédes lennék?
- Liz, csak nem akarom, hogy bajba keveredj. Így se kéne még visszavinnelek, még egy évet várnom kellett volna, de így hogy az a nyomorult királynő a nyomodban van, nem halaszthatom tovább- hadarta.
- Te tudod ki ő?- kérdeztem elképedve.
- Sajnos- mondta és a kezei ökölbe szorultak. – Gyere, ne várassuk meg őket. – Még meg akartam kérdezni, hogy mégis kiket, de egyetlen pillantással elhallgattatott.
Kiszálltunk az autóból és elindultunk befelé az erdőbe. Egyszer csak egy kisebb, szabályos kör alakú tisztásra értünk. Már alig volt hó, de minden kopár volt. Alig vártam a tavaszt, alig vártam, hogy újra zöldbe boruljon minden, hogy ne kelljen öt réteg ruhában elindulni mindenhova, elég legyen csak egy könnyű dzseki vagy egy pulcsi.
Senki sem volt ott, csak apró zajokat hallottam a hátam mögött. Aztán egyszer csak szél támadt és a télről ott maradt száraz levelek elkezdtek kavarogni. Négy, egymástól egyenlő távolságra lévő helyen a levelek elkezdtek felfelé emelkedni és alakot ölteni. Pár másodperc múlva négy ember jelent meg előttünk. Egymás mellett álltak és engem néztek.
Két férfi és két nő.
- Üdvözlünk téged, Elizabeth! Az én nevem Callisto- szólalt meg a baloldalon álló, magas, rettentően karcsú nő. A haja a szélcsendben is szállt. Világosszőke, egyenes és vékonyszálú haja volt. Ő valószínűleg nem érezte a hideget, mert a ruhája anyaga is vékonynak látszott. Olyan volt a világoskék ruha, mintha csak a levegő tartaná a testén. Ahogy a másik három, az ő bal kezében is egy jogar volt. Az övé fehér fából készült, sima volt a felülete és a tetején egy gömb volt, ami áttetsző volt, akár a hegyi kristályok. Az ő nyakában is enyémhez hasonló medál függött, olyan kőből, mint a jogara. A stílusa eléggé fennkölt volt, de mégis simulékony.
- Engem Tristan-nak hívnak- vette át a szót, a második ember, egy férfi. Zöld mellény és cipő volt rajta, barna inggel és nadrággal. Pár centivel alacsonyabb volt, mint Callisto, de sokkal izmosabb. El tudtam képzelni, ahogy simán hajigál sziklákat. Vörös, göndör haja volt. A jogara világosbarna fából készült és göcsörtös volt. A tetején lévő kristály, ahogy a medálja smaragdhoz hasonló színű volt. Barátságosnak tűnt, amolyan vendégszerető fickónak.
- Az én nevem Freya- mosolygott rám a másik nő. Alacsony volt, majdnem annyira, mint én. Hosszú, hullámos barna haja a derekáig ért. Kék ruhában volt, ami gyönyörű volt, a maga nemes egyszerűségében. Ő egy sötétebb köpenyt is viselt felette, aminek a kapucniját a fejére vette. Az ő jogara sötétkékes színben játszott és a kristály zafír színű volt, akárcsak a medálja. Végig rám mosolygott, nagyon közvetlen volt, olyan ember, aki rögtön szimpatikus lesz.
- Én pedig Castor vagyok- mutatkozott be a negyedik jelenlévő is. Középmagas, átlagos testalkatú férfi volt. Fekete hajjal és sötét szemekkel. Bordó és fekete ruhákat viselt. Az arca telis tele sebhelyekkel. Vasmarokkal szorította a jogarát, ami fekete volt és egy ugyanolyan kőből faragott gömb volt benne, mint az én medálom, és az ő medálja is ugyanolyan volt.
Segítségkérően fordultam Oliver felé, aki egy lépéssel mögöttem állt és épp akkor tette a nyakába a zöld medálját. Ezután fél térdre ereszkedett a megjelentek előtt. Nem is tudtam, mit kéne tennem, így követtem a példáját.
- Állj fel, semmi szükség erre most. Itt az ideje, hogy induljunk, baljós jeleket látok erre- szólt Callisto. Oliver felállt és intett a fejével, hogy kövessem. Nagyot nyeltem és a szürke ég felé néztem. Fogalmam sem volt, hogy mi vár rám.
A hatosunk egy körbe állt. Mind középre tették a jobb kezüket. Némi hezitálás után én is azt tettem, amit ők. Néhány pillanat múlva fény kezdett derengeni a tenyerem alatt. Az arcukra kaptam a tekintetem, de már csak elmosódott foltokat láttam.
Éreztem, ahogy a talaj kiszalad a lábaim alól. Minden levegő kiszorult a tüdőmből, a kontyomból kiszabadult tincseket szél cibálta. Szorosan lehunytam a szemem. Úgy éreztem, hogy a nemrég elfogyasztott hamburgerem mindjárt kikívánkozik és éreztem, ahogy az egész súlyom a jobb kezemre nehezedik.
Egyszer csak ismét szilárd talajt éreztem a lábaim alatt, ami annyira meglepett, hogy elvesztettem az egyensúlyomat és hátra is estem. A fenekem fogta fel az ütést. Majdnem feljajdultam, de minden levegő bennmaradt a tüdőmben, amikor kinyitottam a szemem.
Egy hatalmas és gyönyörű teremben találtam magam. Magad, boltíves plafonnal és hatalmas ablakokkal. A falak vajszínűek voltak, arany díszítéssel. Az egyik sarokban hangszerek álltak. Felismertem bennük a zongorát, a hegedűt vagy csellót, de mégis máshogy néztek ki. Plusz alkatrészek voltak bennük vagy épp más méretűek voltak. Az egész terem úgy nézett ki, mintha egy középkori kastélyba csöppentem volna, ahova manapság már csak turistaként juthat el az ember.
Oliver rögtön ott termett felettem és aggódva nézett rám. Segített feltápászkodni, majd azt kérdezte:
- Jól van, hercegnő?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése